Eğitim hayatının son bulmasıyla iş hayatına atılmaya hazırlananlar için öncelikli iş cv oluşturmaktır. Öncelikle 8-10 satırlık bir paragrafla sizi kısa ve net anlatan bir özgeçmiş yazmanız ve daha sonrasında yeteneklerinizi, hobilerinizi, eğitim bilgilerinizi ve kariyer hedeflerinizi içeren profesyonel bir cv hazırlamalısınız. Peki cv hazırladıktan sonraki adım ne olacak? Tabii ki sertifika eğitimleri araştırmak. Alacağınız her sertifika iş hayatına profesyonel olarak girme konusunda sizin için ciddi bir referans olacaktır.

Peki; iş hayatında sizi bir adım önce çıkaracak, cvnizi güçlendirecek sertifikalar hangileridir?

  1. Liderlik ve Girişimcilik Sertifikası: Şirketlerin başarılı iş süreçleri yaşaması, büyümesi ve güçlü bir yapıya kavuşması şirket yönetiminde liderin bulunması ile doğru orantılıdır. Özellikle günümüzde teknolojinin sürekli ve hızlı bir şekilde yükselişe geçmesi, bununla bağlantılı olarak çok hızlı değişimlerin yaşanması, rekabetlerin çok daha yüksek seviyelere çıkması gibi sebeplerle şirketlerde lider ihtiyacı da artış göstermektedir. Bu eğitimin sertifikası genellikle; iş kurmayı planlayan girişimciler, şirketini daha iyi yönetmek isteyen patronlar tarafından alınıyor. Ancak tabi ki bu eğitim sadece mevcut yönetici ya da patron kademesine özel bir eğitim modeli değil. Kariyerini daha üst seviyeden başlatmak isteyen herkes rahatlıkla bu eğitimi alabilir.
  2. 360 Derece Dijital Pazarlama Sertifikası: Geleneksel pazarlama kavramı artık yerini büyük bir oranda dijital dünyaya bıraktı. Reklam ve pazarlama faaliyetlerinin etkili olması için dijital dünyaya önem verilmesi kaçınılmaz bir gerçek. 360 derece dijital pazarlama; hedeflenen potansiyel müşterilere doğrudan ulaşmak amacıyla dijital pazarlama faaliyetlerinde kullanılan tüm unsurların birbiriyle uyumlu olarak bir araya getirilmesi ve eş zamanlı olarak sürecin başlatılmasını ifade eder. CV’niz de bu sertifikanın bulunması; yapacağınız iş başvurularının etkili ve başarılı sonuçlanmasına sebep olacağı gibi aynı zamanda daha üst düzey başvurular yapabilmeniz için size kaliteli bir destekte sunuyor olacaktır.
  3. Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi: Geleneksel reklam modellerinden olan gazete veya billboard reklamlarına kıyasla sosyal medya çok daha etkili ve hedefe yönelik reklam dönüşümleri sağlamakta hem aynı zamanda daha güvenilir ve ölçülebilir raporlar sunabilmektedir. Sosyal medya bu anlamda tamamen hedefe yönelik bir strateji belirlemenize ve çok etkili sonuçlar almanıza imkân tanır. Aynı zamanda istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Dolayısı ile işe alımlarda sosyal medya kullanımı iyi olanlar, sosyal medyada etkili ve güncel olanlar öncelikli tercih sebebi oluyor. Böylece kariyerinizi bu yönde ilerletirseniz oldukça etkili bir fark oluşturabilirsiniz.
  4. İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası: Şirket yönetiminin en kritik unsuru tabii ki insan kaynakları yönetimidir. Bilgiyi ve potansiyel iş gücünü üreten aynı zamanda uygulayabilen insan faktörünün önemini ve insan kaynaklarını biriminin stratejik yönünü hiçbir şirket göz ardı edemez. Dolayısı ile insanın başarılı bir şekilde yönetilip en verimli seviyede ilişkilerin geliştirilmesi her açıdan tüm şirketler için önemli bir süreçtir. Ayrıca günümüzde küçük büyük hemen hemen tüm şirketlerin birer insan kaynakları departmanı bulunmaktadır.

Bu sertifika eğitimleri bu kadarda sınırlı kalmamalıdır elbette. Kendinizi geliştirmek ve her zaman öğrenmeye açık olmak sizi hep bir adım öteye taşıyabilir. CV’nize yazacağınız her bir sertifika başvuracağınız işlerde sizi oldukça dikkat çekici hale getirebilir. Kariyerinizi geliştirmek sizin elinizde. GP Akademinin sağlamış olduğu eğitim ve sertifika fırsatı ile sizde kariyerinizde ve iş hayatınızda fark yaratabilirsiniz.